Topkapning udføres i Roskilde og Taastrup

Roskilde-firmaet Thorsen og Søn har specialiseret sig i topkapning af træer, og de udvider inden længe med en ny afdeling i Taastrup. En lind strøm af ordrer har gjort det nødvendigt at ansætte flere medarbejdere hen over året, og nu åbnes der således også snart en ny afdeling.

Topkapning – den særlige Roskilde-metode

Thorsen og Søn har udviklet deres helt egen metode til topkapning. Her bruger man en kranbil, hvor en speciel mandskabskasse er monteret på kranens arm. I første omgang skydes kranen kun delvist ud, så medarbejderen fra sin kasse kan fastgøre et reb til den del af træet, der skal kappes af. Herefter skydes den yderste del af kranen ud i næsten fuld længde, således at rebet strammes op. Medarbejderen lægger derefter et snit med motorsaven, så stammen kun akkurat hænger sammen. Ved at skyde kranen ud i fuld længde, rives stammen over, og trækkes væk fra medarbejderen.

Træets top løftes til sidst ned på lastbilens lad, og topkapnings-processen gentages om nødvendigt. Løsningen med mandskabskassen er naturligvis blevet sikkerhedsgodkendt hos de relevante myndigheder, hvor man faktisk giver udtryk for, at løsningen rent sikkerhedsmæssigt er en forbedring i forhold til traditionelle metoder.

Traditionel topkapning i Taastrup

I første omgang regner man med at gå mere traditionelt til værks i Taastrup-filialen, hvor man indtil videre ikke vil have en kranbil til rådighed. Karl Thorsen, daglig leder og indehaver af virksomheden, mener dog, at en ekstra kranbil kan blive aktuel, hvis det går som man håber. Arbejdet kan klares noget hurtigere med de optimale hjælpemidler.